Ce trebuie să faci după Brexit? Cum aplici pentru EU Settlement Scheme!

Dacă vrei să rămâi în Marea Britanie după Brexit va trebui să aplici pentru settled sau pre-settled status. Pe site-ul official al celor de la GOV.UK este prezentată, în câțiva pași simpli, cum și unde trebuie să aplici pentru a rămâne în UK, după Brexit. 

Cine ar trebui să aplice? 
După cum și titlul o spune, EU Settlement Scheme este pentru cetățenii Uniunii Europene, dar în informarea celor de la GOV.UK pot aplica și cei care nu sunt cetățeni ai UE, dar au un membru al familiei care este cetățean UE. Vor trebui să aplice chiar și cei care dețin în prezent un document de rezidență permanentă (UK permanent residence document) 

Când puteți aplica? 
EU Settlement Scheme este deschisă. Puteți aplica acum dacă îndepliniți criteriile de mai sus. Termenul limită pentru depunerea actelor este 30 iunie 2021. Dacă Marea Britanie va părăsi UE fără o înțelegere termenul de depunere a actelor va fi 31 decembrie 2020. 

Cât costă să aplici? 
Este gratuit și oricine poate aplica online pentru EU Settlement Scheme. Dacă ați aplicat pentru EU Settlement Scheme și ați plătit o taxă, veți primi banii înapoi. 

Dacă aveți un nivel mic de cunoaștere al limbii engleze intrați aici:


pe site-ul Guvernului Marii Britanii unde veți găsi un ghid complet în limba română, ce vă va explica cum și în ce mod puteți aplica pentru EU Settlement Scheme.

Pentru orice alte informații sunați la numărul de telefon 07342281981

Post a Comment

0 Comments