Aplică pentru PRE-SETTLED/SETTLED STATUS în Marea Britanie!

Află de la noi tot ce trebuie să știi despre cum să aplici pentru PRE-SETTLED sau SETTLE STATUS. Pentru a mai continua să locuiești și să lucrezi în Marea Britanie după 30 Iunie 2021 va trebui să aplici pentru PRE-SETTLED sau SETTLE STATUS.

Dacă aplicația ta a fost acceptată, vrei primi unul dintre cele două status-uri. În funcție de perioadă în care ești rezident în UK, vei primi SETTLE STATUS dacă locuiești în UK de cel puțin 5 ani sau PRE-SETTLE STATUS dacă locuiești în UK de mai puțin de 5 ani.

Data limită la care se poate aplica este 30 Iunie 2021! Dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană fără o înțelegere, data limită la care poți aplica este 31 Decembrie 2020.

Guvernul Marii Britanii nu percepe nici o taxă pentru cei care aplică, iar dacă ai aplicat atunci când se percepea o taxă vei primi banii înapoi.

Trebuie să aplici chiar dacă ai un document de rezidență permanentă în Marea Britanie.

Care sunt drepturile care le vei avea după ce vei primi PRE-SETTLED sau SETTLE STATUS:
- Vei putea lucra în UK; 
- Vei beneficia de serviciile NHS (Sistemul Național de Sănătate) 
- Vei avea dreptul la sistemul educațional; 
- Vei avea acces la fondurile publice, gen șomaj și alte beneficii dacă ești eligibil; 
- Vei putea călători oricând în UK. 

După un an de la primirea SETTLED STATUS vei putea aplica pentru Cetățenia Britanică. Dacă ai primit SETTLE STATUS poți locui în afara Marii Britanii până la 5 ani fără să îți pierzi acest status. Dacă ai primit SETTLE STATUS și după vei avea un copil, acesta va deveni automat cetățean britanic.

Pentru cei care nu știu cum să aplice și au nevoie de ajutor mă pot suna oricând la numărul de telefon 07342281981 sau să îmi scrie la adresa de email office@mihaichelmus.com.

Post a Comment

0 Comments